Despre noi

ALPACCESS: Sisteme complete de Linia Vieții

Sistemele de linia vieții sunt echipamente de protecție folosite pentru a oferi siguranță în timpul lucrărilor efectuate la înălțime. Acestea sunt formate dintr-un cablu de oțel sau de fibră sintetică care este montat pe structuri de susținere, precum stâlpi sau acoperișuri, și care este prevăzut cu carabine pentru atașarea dispozitivelor de protecție individuală ale lucrătorilor.

Scopul principal al sistemelor de linia vieții este de a preveni căderea lucrătorilor de la înălțime și de a minimiza riscul de accidentare sau chiar de deces. Acestea sunt utilizate în diverse industrii, inclusiv în construcții, în mentenanța clădirilor, în sectorul energetic și în multe alte domenii unde lucrul la înălțime este necesar.

Un avantaj major al sistemelor de linia vieții este faptul că acestea permit utilizatorilor să se deplaseze în siguranță pe o suprafață de lucru fără a fi nevoie să se deconecteze și să se reconecteze în permanență la sistem. În plus, acestea sunt proiectate pentru a fi robuste și durabile, ceea ce le face potrivite pentru utilizarea în medii exigente.

Ele sunt disponibile în diferite configurații, cum ar fi sisteme de linie de viață orizontale sau verticale, care pot fi personalizate în funcție de nevoile specifice ale utilizatorului, cât și permanente sau temporare.

Sistemele de linia vieții reprezintă o investiție importantă în siguranța lucrătorilor și pot fi un element esențial într-o strategie eficientă de prevenire a accidentelor.

Tipuri de Linia Vieții

Sisteme de linia vieții fixe

Sisteme de linia vieții fixe

Sunt sisteme permanente, care sunt instalate pe o suprafață de lucru și care permit utilizatorului să se deplaseze pe o anumită traiectorie în condiții de siguranță, fiind folosite în multiple aplicații.

 • Linia vieții orizontală
  • Sisteme cu montaj deasupra capului
  • Sisteme cu montaj pe perete
  • Sisteme cu șină
  • Sisteme pentru acoperișuri
 • Linia vieții verticală
  • Linia vieții verticală cu șină
  • Linia vieții verticală pe cablu
Sisteme de linia vieții temporare

Sisteme de linia vieții temporare

Sunt sisteme care pot fi instalate și demontate rapid, fiind concepute pentru a fi utilizate într-o varietate de medii. Acestea pot fi utilizate în interior sau în exterior și sunt utile în cazul în care utilizatorul trebuie să efectueze lucrări într-un mediu nou sau în mai multe locații.

 • Linia vieții temporară pe cablu
 • Linia vieții temporară textilă

Sisteme de linia vieții pentru un singur utilizator

Sisteme de linia vieții pentru un singur utilizator

Sunt sisteme care sunt proiectate pentru a fi utilizate de un singur utilizator. Acestea sunt utile în cazul în care lucrările se efectuează pe o suprafață mică sau dacă utilizatorii lucrează separat.

Sisteme de linia vieții pentru mai mulți utilizatori

Sisteme de linia vieții pentru mai mulți utilizatori

Sunt sisteme care permit mai multor utilizatori să se conecteze și să se deplaseze în siguranță pe același sistem. Acestea sunt utile în cazul în care mai mulți lucrători trebuie să lucreze în același loc sau dacă există o zonă mai mare care trebuie acoperită.

Sisteme de protecție Colective

Garduri și bariere de protecție

Garduri și bariere de protecție

Sunt instalate în jurul zonei de lucru și sunt concepute pentru a împiedica lucrătorii să cadă accidental de pe marginea suprafeței de lucru.

Platforme de lucru

Platforme de lucru

Sunt utilizate pentru a oferi o suprafață de lucru sigură într-o zonă înaltă. Acestea pot fi montate pe structuri sau pot fi suspendate în aer, în funcție de necesități.

Sisteme de ancorare

Sisteme de ancorare

Sunt utilizate pentru a permite mai multor lucrători să se conecteze la un singur punct de ancorare. Acestea sunt utile în cazul în care mai mulți lucrători trebuie să lucreze într-un spațiu mic.

Sisteme de protecție pentru margini

Sisteme de protecție pentru margini

Sunt concepute pentru a proteja lucrătorii împotriva căderii de pe marginile suprafeței de lucru. Acestea pot include o varietate de dispozitive.

Partenerii Noștri

Ce Spun Clienții Noștri