ALPACCESS: Teljeskörű mentőkötél rendszerek kiépítése

ALPACCESS: Teljeskörű mentőkötél rendszerek kiépítése

A mentőkötél rendszereket védőfelszerelések képviselik, amelyek biztonságot nyújtanak a magasban végzett munka során. Tartószerkezetekre, például oszlopokra vagy tetőkre szerelt acél vagy szintetikus kábelből állnak. A kábel karabinerekkel van felszerelve, amelyek a dolgozók egyéni védőfelszerelésének rögzítésére szolgálnak.

A mentőkötél rendszerek fő célja, hogy megakadályozzák a dolgozók magasból való leesését, és minimalizálják a sérülések vagy akár a halál kockázatát. Különböző iparágakban használják őket, beleértve az építőipart, az épület karbantartást, az energiaszektort és sok más olyan területet, ahol magasban végzett munka szükséges.

A mentőkötél rendszerek fő előnye, hogy lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy biztonságosan mozogjanak a munkatelületen anélkül, hogy állandóan fel - majd le kellene kapcsolódniuk a rendszerre. Ezenkívül robusztusnak és tartósnak tervezték őket, így alkalmasak az igényes környezetben való használatra.

Különböző konfigurációkban állnak rendelkezésre, például vízszintes vagy függőleges mentőkötél rendszerekben, és a felhasználó egyedi igényei szerint testreszabhatók. Állandó vagy ideiglenes rendszerekre is feloszthatók.

A mentőkötél rendszerek fontos befektetést jelentenek, melyek a munkavállalók biztonságát szolgálják, és lényeges elemei lehetnek a hatékony baleset-megelőzési stratégiának.

Mentőkötél rendszer típusok

Állandó rendszerek

Állandó rendszerek

Állandó rendszerek azok, amelyek egy adott munkafelületre vannak felszerelve, lehetővé téve a felhasználó számára, hogy biztonságosan mozogjon egy bizonyos úton. Rendszeres használatra alkalmas.

 • Vízszintes mentőkötél-rendszerek
  • Felülre szerelhető rendszerek
  • Falra szerelhető rendszerek
  • Vasúti rendszerek
  • Tetőrendszerek
 • Függőleges mentőkötél
  • Függőleges mentőkötél sínnel
  • Függőleges mentőkötél kábelen
Ideiglenes mentőkötél rendszerek

Ideiglenes mentőkötél rendszerek

Gyorsan fel- és leszerelhető rendszerek, amelyeket különféle környezetben való használatra terveztek. Használhatók beltéren vagy kültéren, és akkor hasznosak, ha a felhasználónak mindig új környezetben vagy rövid időn belül több helyiségben kell dolgoznia.

 • Ideiglenes mentőkötél a kábelen
 • Ideiglenes mentőöv textilből

Mentőkötél rendszerek egyetlen felhasználó számára

Mentőkötél rendszerek egyetlen felhasználó számára

Ezek olyan rendszerek, amelyeket egyetlen felhasználó általi működtetésre terveztek. Hasznosak, ha a munkákat kis területen végzik, vagy ha a felhasználók külön dolgoznak.

Mentőkötél rendszerek több felhasználó számára

Mentőkötél rendszerek több felhasználó számára

Ezek olyan rendszerek, amelyek lehetővé teszik több felhasználó csatlakozását és biztonságos mozgását ugyanazon a rendszeren. Ezek akkor hasznosak, ha több dolgozónak kell ugyanazon a helyen dolgozni, vagy ha nagyobb területet kell lefedni.

Kollektív védelmi rendszerek

Kerítések és védőkorlátok

Kerítések és védőkorlátok

A munkaterület körül vannak felszerelve, és úgy tervezték, hogy megakadályozzák a dolgozók véletlen leesését a felület széléről.

Munkaplatformok

Munkaplatformok

Ezeket arra használják, hogy biztonságos munkafelületet biztosítsanak egy megemelt területen. Igénytől függően egy adott szerkezetekre vagy akár függesztve is felszerelhetők.

Horgonyrendszerek

Horgonyrendszerek

Lehetővé teszik, hogy több dolgozó csatlakozzon egyetlen rögzítési ponthoz. Ezek akkor hasznosak, ha több dolgozónak kell kis helyen dolgoznia.

Épület szélén védelmet biztosító rendszerek

Épület szélén védelmet biztosító rendszerek

Úgy tervezték, hogy megvédjék a dolgozókat a munkafelület széléről való leeséstől. Különféle eszközöket tartalmaznak.

Partnereink

Ügyfeleink mondták